Op woensdagavond 20 februari organiseerde commissie Hart en Hand voor ouderen hun eerste avond van 2019. Een initiatief dat is ontstaan in 2016 bij SGP-jongeren Werkendam. Vervolgens is deze commissie opgestart, die nu een aantal keer per jaar met veel jongeren op bezoek gaat bij ouderen in Werkendam.


Een groep van 50 jongeren gaf zich op om van 20 februari een gezellige avond bij ouderen te maken. We gingen met al deze jongeren op bezoek in Goezate en in de d’Altenaer. In d’Altenaer zijn jongeren langs geweest bij ouderen om gezellig met elkaar koffie te drinken en ook werd er een spelletje gespeeld. Ook in Goezate waren verschillende activiteiten. Zo werd er bingo gespeeld, konden de ouderen een film kijken over oud-Werkendam en waren er baby’s op de huiskamers. Om het jaar goed te starten was er iets lekkers bij de koffie geregeld.


Het blijft mooi om elke keer weer allemaal enthousiaste ouderen te zien, zowel in Goezate als in d’Altenaer. Daar doen we het voor, benoemen de commissieleden. Ons doel is dan ook dat we met zoveel mogelijk jongeren de ouderen in hun, soms eenzame bestaan veel gezelligheid bieden. Ze verdienen het om wat terug te krijgen van de jongeren. De vele aanmeldingen van jongeren, ook weer voor deze avond, maakt ons steeds meer en meer gemotiveerd om door te gaan met het organiseren van deze activiteiten!


Voor het komende jaar staan er nog twee activiteiten gepland. Zo hopen ze opnieuw met veel jongeren (iedereen is welkom!) op 8 mei met de ouderen te gaan wandelen, en in het najaar staat er nog een avond op de planning. Daarnaast zijn we ook in gesprek met Trema om te kijken hoe we ons nog breder kunnen inzetten in Werkendam. Wat de commissie betreft is het belangrijk dat jongeren maatschappelijk betrokken zijn. Door middel van deze activiteiten hoopt men een Hart en Hand te hebben voor de samenleving.


Ben je nieuwsgierig geworden? Ga dan naar: www.sgpjwerkendam.nl/hart-en-hand/ of mail ons voor meer informatie: hartenhandvoorouderen@outlook.com.