Als ik terugkijk op de afgelopen vijf jaar springt voor mij het thema ouderenzorg er bovenuit. In juni 2016 gaven we als SGP-jongeren aandacht aan dit thema door een statement te maken met de zogenoemde ‘eenzaamheidsactie’. Zorgcentrum Goezate werd bezocht met zo’n 50 jongeren. Na dit geweldige succes is hier een blijvende actie van gemaakt, die nu wordt gecoördineerd door de commissie Hart en Hand voor ouderen, die werd opgericht in januari 2018.

Eenzaamheid, een woord dat niet zo prettig in de oren klinkt. Het is een persoonlijke ervaring, waar iemand anders moeilijk vat op kan krijgen. We leven in een tijd waarin eenzaamheid onder ouderen alleen maar toeneemt. Regelmatig verschijnen er artikelen in het nieuws, wat laat zien dat het aandacht krijgt in de samenleving. De vergrijzing neemt alleen maar toe en dat zal ervoor zorgen dat eenzaamheid niet zomaar af zal nemen. Hier ligt wat ons betreft een belangrijke taak! De ouderen verdienen nog meer aandacht, en daarbij helpen initiatieven zoals de commissie Hart en Hand voor ouderen.

Zelf ervaarde ik het ook tijdens één van de avonden die werd georganiseerd. We maakte samen met de ouderen een wandeltocht en een onderdeel van de route was de kinderboerderij waren we met de hele stoet doorheen liepen. De ouderen hadden er heel de week al naar uitgekeken en genoten zichtbaar. Het blijft mooi om door middel van jouw deelname de ouderen een fijne avond te bezorgen! Mijn oproep zou dan ook aan alle jongeren zijn, om in jouw omgeving eens rond te kijken of je ouderen kent die een bezoekje van jou wel zouden waarderen. Het is een kleine moeite en het levert heel veel dankbaarheid op! Ben je ook enthousiast geworden, doe dan mee!

Deze blog is geschreven door Leen Paans, sinds 2018 is hij voorzitter van SGP-jongeren Werkendam.

5 jaar SGP-jongeren Werkendam
Dit bericht is onderdeel van een serie berichten over het 5 jarig bestaan van SGP-jongeren Werkendam. In het voorjaar van 2014 zijn vijf enthousiaste jongeren gestart met de lokale afdeling van SGP-jongeren. We zijn dankbaar voor de afgelopen 5 jaar en kijken uit naar de komende jaren. Wij bedanken iedereen die in de afgelopen jaren heeft bijdragen aan de opbouw van SGP-jongeren Werkendam en hopen jullie nog vaak te ontmoeten.