Op woensdagavond 8 mei organiseerde commissie Hart en Hand voor ouderen een wandeltocht voor de ouderen in Goezate. Een initiatief dat is ontstaan in 2016 bij SGP-jongeren Werkendam. Vervolgens is deze commissie opgestart, die nu een aantal keer per jaar met veel jongeren op bezoek gaat bij in ouderen in Werkendam.

Een groep van 45 jongeren gaf zich op om 8 mei een heerlijke wandeling met de ouderen te maken. Het weer was gelukkig goed en zodoende kon er een groep van 25 ouderen mee naar buiten. Op de kinderboerderij werd een kopje koffie gedronken met een plakje cake. Daarna hadden de ouderen de mogelijkheid om met een geitje op de foto te gaan. Dit vonden ze geweldig leuk! Sommigen wilden het geitje wel meenemen. De tocht werd daarna vervolgd langs de bekende delen van Werkendam. De winkelstraat kon natuurlijk niet worden overgeslagen! Teruggekomen in Goezate waren de ouderen moe, maar heel dankbaar. Er werd nog wat gedronken en veel gekletst.

“Het is mooi om elke keer weer de ouderen blij en dankbaar te zien”, vinden de commissieleden. “Het is een hele organisatie, maar dat is het zeker waard. Ons doel is om ouderen gezelligheid te bieden in hun soms eenzame bestaan. Het is fijn dat we dan op zo’n grote groep jongeren kunnen rekenen”.

Ze beginnen nu alweer met het voorbereiden van de volgende avond, die op 9 oktober plaatsvindt. Op de komende vergadering gaan ze nadenken over de invulling van de avond. Ze willen ook de jongeren oproepen om met hen mee te denken. Als je een leuk idee hebt, laat het de commissie weten via de kanalen die daarvoor beschikbaar zijn!

Jongeren betrokken maken bij maatschappelijke problemen, zoals eenzaamheid, heeft dus een positief effect. En dat ook nog eens voor beide partijen. De commissie Hart en Hand voor ouderen wil graag wat uitstralen naar anderen, zodat de eenzaamheid onder de aandacht komt.

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je leuke ideeën? Laat het ons weten, en ga naar: www.sgpjwerkendam.nl/hart-en-hand/ of mail ons naar hartenhandvoorouderen@outlook.com.

Foto: Eline Rijneveld
Foto: Eline Rijneveld