SGP-jongeren Werkendam stelt het najaar van 2019 in het teken van het thema Zorg. Dit is echter een heel breed begrip, waarbij diverse thema’s gekozen kunnen worden. De zorg verdient in de kern Werkendam de nodige aandacht. De laatste jaren zien we dat er in onze samenleving veel onrust heerst op het gebied van Zorg, terwijl ons Nederlandse model toch alom wordt geroemd. We hebben het dus goed geregeld, maar dat betekent niet dat men stil moet gaan zitten. Nee, want er zijn op diverse accentgebieden problemen. En die zijn ook merkbaar in onze eigen kern Werkendam. Daarom is het nodig om door middel van samenwerkingen met diverse zorginstellingen en organisaties meer aandacht te creëren voor dit thema.

De afgelopen jaren hebben we als SGP-jongeren Werkendam al mooie initiatieven opgestart. Zo is Hart en Hand voor ouderen een groot succes. Tijdens deze activiteiten wordt de ouderenzorg aangepakt. Zo krijgen ouderen in hun soms eenzame bestaan toch wat extra aandacht. Ook een samenwerking met de NPV was een feit. Samen met hen hebben we in de maand november van 2018 een aantal mantelzorgers uit de kern Werkendam in het zonnetje gezet.

Er staan veel activiteiten in het verschiet, van ludieke acties tot een interessante thema-avond. Met de activiteiten die georganiseerd worden, willen we zoveel mogelijk jongeren bereiken en betrekken. Hiermee willen we bijdragen aan bewustwording onder jongeren, volwassenen en ouderen.

Wil jij meedoen aan onze activiteiten en op de hoogte gehouden worden? Laat het ons weten door te mailen naar werkendam@sgpj.nl en volg ons op onze sociale media kanalen.