Werkendam – Woensdag 30 oktober heeft de commissie van de SGP-jongeren Werkendam het team van Buurtzorg Werkendam-Sleeuwijk verrast door een ludieke actie.

De SGP-jongeren Werkendam klopten om 20:15u aan bij het kantoor van de Buurtzorg en werden door de medewerkers van buurtzorg hartelijk ontvangen. SGP-jongeren overhandigde de medewerkers van Buurtzorg een pakketje met zonnebloemzaadjes, als symbool om de medewerkers in het zonnetje te zetten en waardering uit te spreken voor hun beroep. Onder het genot van een kop koffie zette het bezoek zich voort. De medewerkers van Buurtzorg waren zichtbaar verblijd dat jongeren zich interesseerden in hun werk. De medewerkers van Buurtzorg hebben wel te maken met tekorten van wijkverplegers, maar naar eigen zeggen neemt de werkdruk daardoor niet toe. Er is nog gesproken over eenzaamheid en hoe SGP-jongeren Werkendam, met haar eigen commissie Hart en Hand voor ouderen en de Buurtzorg hier in de toekomst iets aan kan doen.

Ouderen hebben niet alleen behoefte aan lichamelijke zorg, maar ook aan sociale behoeften. Met elkaar kwamen ze tot de conclusie dat het jammer is, dat er activiteiten voor de ouderen afgeschaft worden. De reden hiervan is dat het de gemeente te veel geld kost. De gemeente wordt daarom opgeroepen met elkaar te kijken naar de alternatieven die minder geld kosten.

SGP-jongeren heeft het gehele najaar al activiteiten gehouden in het thema zorg. Bekijk de website www.sgpjwerkendam.nl en houd ook onze sociale media kanalen in de gaten. Je ziet daar de activiteiten die al gehouden zijn, maar ook de activiteiten die nog komen gaan, zoals de thema-avond op 29 november.