Op maandag 2 december heeft SGP-jongeren Werkendam samen met de landelijk fractievoorzitter van de SGP, Kees van der Staaij en de fractie van SGP Altena een bezoek gebracht aan de SOVAK Rietveld in Sleeuwijk. Dit werkbezoek werd gevoerd in het kader van 3 december, de dag die uitgeroepen is voor de mensen met een beperking, ook wel wereld gehandicapten dag genoemd.

Maandagmiddag werd iedereen enthousiast ontvangen door de bewoners en de medewerkers van SOVAK te Sleeuwijk. Een organisatie dat wonen, werk, leren en activiteiten, behandeling en andere zorg aanbiedt aan mensen met een (verstandelijke) beperking. Er werd een bakje koffie met een zelfgemaakte cake aangeboden door de bewoners om zo het werkbezoek te starten.

Samen met de medewerkers werd het gesprek gevoerd over de dagelijkse werkzaamheden van SOVAK. Op de afdeling waar het werkbezoek plaatsvond, zijn 8 mensen met een (verstandelijke) beperking aanwezig. De medewerkers zijn positief over het werk wat ze kunnen bieden aan haar cliënten. Dhr. van der Staaij merkt dan ook terecht op dat de gehandicaptenzorg over het algemeen alles goed geregeld heeft. Maar ook SOVAK ervaart tekorten in de budgetten en op het gebied van de personele bezetting. Ze zouden dan ook graag zien dat de politiek dit meeneemt in het beleid. De SGP-jongeren vroegen zich daarbij af of zij in de toekomst als vrijwilligers nog iets konden betekenen voor de mensen met een beperking. Hier reageerden de medewerkers van SOVAK enthousiast op, de SGP-jongeren gaan hier verder over nadenken.